maanantai 23. heinäkuuta 2012

Sinisiipisten juhlat

Etsin mökin ympäristöstä mustikoita ja kantarelleja.
Näin hiekkatiellä oikeat sinisiipisten kokoontumisajot ja kesäjuhlat.
Miksi ne olivat kokoontuneet tuollaisiin parviin
ja mitä ne tekevät?
Kuvasarja paljastaa likaisen totuuden...

...vielä ei näy mitään...

sopu sijaa antaa

...eikä vieläkään näy...

...nyt ehkä jo vähän pilkottaa...

...mikähän se nyt on noin hyvää...

...ketun jätökset!!!

Mies ikuisti sinisiipiset.
Minä jatkoin mustikoiden ja kantarellien parissa.

Sinisiipiset eli toiselta nimeltään sinisiivet (Lycaenidae) on täpläperhosten jälkeen toiseksi suurin päiväperhosheimo ja siihen kuuluu maailmanlaajuisesti noin 40 % kaikista tunnetuista päiväperhoslajeista eli lähes 6 000 lajia. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sinisiipiset)

7 kommenttia:

 1. Miten ihania kuvia, katselin näitä moneen kertaan!
  Luulisi että näin kauniit perhoset nauttivat vain kukkien medestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi. Jätökset olivat niin täynnänsä mustikkaa, että perhoset saattoivat hyvinkin olla siinä nauttimassa medestä tai jostain sen tapaisesta.

   Poista
 2. Katsoin ensin, että mitäs paperiperhosia sitä on oltu kuvailemassa mutta kehveli nehän olivatkin aivan eläviä. Ikänään en oo nuin pieniä ja sieviä perhosia nähnynnä.

  Löytyikös mutsikoita ja kantarelleja? Myö tyttöset sitä aateltiin lähteä lauantaina mutsikkametsään katsomaan oiskos meillekin jätetty jotain pakkaseen pantavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan kannustavista kehuista. Jätettiin toki teillekin jotain jos Puumalaan päin olette tuloillanne. Löytyi nimittäin kumpiakin - mutsikoita enemmän ja kantarelleja pikkuisen vähemmän.

   Poista
 3. Hienoja kuvia, en ole koskaan nähnyt noin paljon perhosia yhdessä paikassa (luonnossa), saati sitten näitä sinisiipiä. Kamera kannattaa siis pitää aina lähettyvillä, ei koskaan tiedä mitä kivaa luonnosta löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En minäkään. Mies sanoikin, että vaikka olisit menossa vain uimaan , niin otat kameran mukaan... Uskottava kai se on - jäi nimittäin kuvaamatta 9 kuikan parvi, kun se ui mökkilaiturin ohi. Tai kyllä se kuvattiin, mutta olivat siinä vaiheessa jo kaukana.

   Poista
 4. Ihanan värisiä peehosia <3 ihania,ihania,ihania!!!

  VastaaPoista