keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Luonnonantimia ja -herkkuja

Sunnuntaina oli jälleen pakko työntäytyä Puromäen puutarhalle Liperiin vinkumaan parsaa.
Niin on heidän herkkunsa kysyttyä,
että saimme mukaamme vain 160 g!
Oli selvää, että se pilkotaan tuoreena ja käsittelemättömänä herkkusalaattiin.
Kysyin viljelijä-rouvalta olisiko heillä muuta myytävää.
Hän lähti kasvihuoneelle hakemaan valkosipulia,
joka siis vielä oli mullassa mutta valmiina korjattavaksi.
Sain parilla eurolla viisi pulleaa yksilöä.
Sekin oli melkoista herkkua.
Pilkoin pari kokonaista valkosipulia varsineen uusien perunoiden kanssa uunivuokaan.
Päälle suolaa, pippuria, öljyä ja uuniin kypsymään.
Olipa lihan kanssa ihana lisuke :)




Parsakausi on tällä haavaa ohi ainakin Liperin tilalla.
Jäämme odottamaan parsan suhteen ensi kevättä.
Luvassa Puromäen tilalla on parsanviljelyn laajentaminen,
ja se on hyvä uutinen, se :)

2 kommenttia:

  1. Tässä täytyisi olla tykkää -napsnaakeli :)

    t. ulpu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nipsnaakeli ja napsnaakeli :) Ulpu-parka joutuu kirjoittamaan sanallisesti tykkäyksensä, kun hän ei voi edes piirtää tahi maalata kuvajaisia esittääkseen kommenttinsa :(

      Poista