maanantai 16. joulukuuta 2013

Punajuurta uudella tapaa ja briossi-sämpylöitä

Kenelle on uudella tapaa
ja kenelle ei?
Me emme kuitenkaan ole aiemmin tehneet punajuuripestoa.
Mies sai inspiraation nähtyään netissä ohjeen ja päätti kokeilla.
Onneksi kokeili, sillä maku on hurmaava.
Ja se sopii tosi hyvin pastan seuraksi.
Lisäksi ei tarvitse kuin parmesan-lastuja
ja pirskotuksen oliiviöljyä ja hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa :). 



Minun kokeiluni oli leipoa briossi(hampurilais)sämpylöitä.
Ohje on Mikko Takalan mainiosta Lihapullakirjasta.
Taikina on briossi-tyylinen, mutta siitä tehdään sämpylöitä.
Niistä tulee valtavia ja kuohkeita.
Sisään vaan nyhtöpossua tai lihapullia tai jauhelihapihvejä
sekä muita tykötarpeita ja amerikanherkku on valmis :)

2 kommenttia:

  1. Punajuuripesto! Tämä onkin mielenkiintoista. Suurena punajuuren ystävänä tätä täytyisi ehkä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Musta aivan tuntui kuin olisin ollut ravintolassa syömässä. Herkkua ja vaihtelua punajuuriruokiin :)

      Poista