maanantai 11. marraskuuta 2013

"Vedetty sianlihan"

...kuten Google-kääntäjä sanat Pulled Pork kääntää.
Kyseessä on siis nyhtöpossu
eli ylikypsäksi haudutettu porsaanlapa
(tai jokin muu suht. halpa possunruhon osa)
ja siitä revitty liha-aines.
Kiitos amerikkalaisen grillaushullun kansan
myös meillä on nyt kokeiltu revittyä possua.
Paikallisessa kaupassa possunlapa maksoi tarjouksessa alle 4 euroa kilo.
Sitä ostimme 1,5 kg.
Niin sanotusti kuivamarinoimme lihan
eli hieroimme morttelissa hienonnettuja pippureita
ja muita mausteita lihan pintaan.
Sitten vaan uunivuoan pohjalle vettä,
liha ritilälle veden yläpuolelle, folio koko komeuden päälle tiukasti
ja kypsymään miedolla lämmöllä vaikka kuinka kauan.
Meillä oli alle satasessa yli puoli vuorokautta.
Vähempikin kypsennysaika riittää - netti on pullollaan ohjeita.
Lopputuloksena on käsiin hajoava mehevääkin mehevämpi liha,
joka pitää kuumana erottaa luista ja kamarasta.
Kylkeen hyvää leipää, majoneesia, tomaattisalsaa, sipulia, salaattia, chiliä
ja mitä ikinä mieleen tulee
ja kokoamaan herkkuleipää...


Juuri uunista vapautunut herkku
 

Aika hyvää :)
Suolaamisesta:
Me emme suolanneet lihaa lainkaan.
Kun se oli kypsänä työlaudalla revittävänä
rouhin sekaan suolaa ja sekoitin lihan joukkoon.
Samalla lihan pinnassa olleet mausteet sekoittuivat koko lihamassaan.
Toimi oikein hyvin.
Lihan voisi suolata sopivassa suolavedessä ennen uuniin laittoa.

6 kommenttia:

  1. Nyt alkoivat sylkirauhaset toimimaan, voi että!
    Näytän tämän heti meidän perheen kokille! Kiitos kun raatsit tämän herkun ohjeen jakaa :)

    VastaaPoista
  2. No, oikein herkullisia hetkiä vaan riivityn porsaan kimpussa. On kyllä hyvää ja mehukasta ja ihanaa ja sylkirauhasia stimuloivaa :)

    VastaaPoista
  3. Tämä pulled pork tulee nyt vastaan vähän jokapuolelta. Ilmeisesti siksi, että minunkin pitäisi päästä tätä kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri siksi, Mamma. Ja Helmi tulee rakastamaan tätä herkkua. Tai sitten ei ja vaatii katkarapuja :-)

      Poista
  4. Oikeasti tuli vesi kielelle katsoessani noita kuvia. Mahtoi olla namia!

    VastaaPoista
  5. Kyllä. Tätä tehdään meillä taatusti toistekin. Tehän tykkäätte uunissa pitkään kypsytetyistä ruoista. Siis kokeilemaan vain :-)

    VastaaPoista