tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kiisuvarasto

1952 valmistunut kiisuvaraston on suunnitellut arkkitehti W.G. Palmqvist.
Rikastevarasto on kokonaan betonirakenteinen. Sekä kiisukuivaamo ja rikastevarasto
ovat säilyneet alkuperäisessä asussaan. Kiisukuivaamo on toiminut sittemmin tennishallina, teatterisalina, koirien koulutustilana yms... Nyt se on valjastettu monipuoliseen kulttuurikäyttöön ja sitä on kunnostettu ja sen eteen on rakennettu esiintymislava.

Mies astui rohkeasti sisään ja suuntasi kalansilmäobjektiivinsa betoniseen tilaan.

2 kommenttia:

  1. Kalansilmällä saa ihmissilmää miellyttäviä kuvia :) Kiisuvarasto on mulle tutumpi edellisessä olomuodossaan eli kun siellä oli tennishalli, joka palveli viimeiset vuotensa koirien koulutustilana. Valitettavasti sitten kosteusongelmasta tuli niin paha, ettei koiraharrastajat halunneet pilata koiriensa tai omaa terveyttään homeisessa ympäristössä. Hallissa pidettiin mm. koiratanssikurssi, agilityharjoituksia, tottelevaisuusharjoituksia, leikkimielinen koiranäyttely (match show) ja olipa se joskus takavuosina ihan oikeankin koiranäyttelyn tilana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kun kerroit lisää paikan historiasta. Rumuudessaan kaunis paikka. Goolettamalla kiisuvarastosta ei löydy tietoapaljoakaan. Ihan täytyy ottaa jokin opus käteen ja tutkia asiaa tarkemmin...

      Poista