sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Mitä syötäis?

Eilen keskustelimme mitä söisimme.
Edelliset päivät olivat olleet aika lihapainotteisia
 - halusimme siis vaihtelua.
Mies ehdotti kermaista pastakastiketta
tai sitten risottoa.
Minä olin ajatellut jotakin Frutti di Mare -osastoa,
enkä nyt tarkoita pizzaa.
Päätimme yhdistää mielitekomme
ja valmistimme yrttirisottoa
marinoitujen ja paistettujen katkarapujen
sekä kampasimpukoiden kera.

Kirjassa Jamie Italiassa (siis Jamie Oliver)
on mahtavia reseptejä risoton ja pastan tekoon.
Sieltä siis perusohje ja se höystettynä yrteillä.
Risoton valmistus vaatii hieman kärsivällisyyttä,
sillä lieden ääressä pitää olla lisäämässä lientä ja hämmentelemässä.
Kun vielä lisää runsaasti parmesania ja voita
ei lopputulos voi mennä pilalle :)
Merenherkkujen valmistaminen onkin sitten
maailman simppeleintä ja nopeinta.
Sitten vain tarjolle
 - risotto alle ja paistetut äyriäiset ja nilviäiset pinnalle.
Ja muistattehan säännön:
syöjät odottavat risottoa eikä päinvastoin!


 




4 kommenttia:

  1. Uuu, näyttää todella hyvältä. Risottoa ei tule tehtyä, vaikka se olisi hyvää ruokaa. Ehkä se on juuri se vahtiminen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu myös! Vahtiminen kannattaa. Risotto palkitsee :)

      Poista
  2. Ai että mitä herkkukuvia täällä on taas julkaistu! :)~ Kukahan tekis mulleki tuommottis ruokia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää voin tehdä. Tuo Hilda Hirmuinen hoitoon ja nauti samalla lautasellinen tai pari lämmintä risottoa :)

      Poista