sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Arabialaisia makuja

Kiitos Ulpulle, että whatsappiini eksyi Hesarin resepti shawarmasta.
Myönnän mitä nöyrimmin,
etten ollut koskaan kuullut moisesta herkusta.
Se on pienoinen ihme,
koska pohjoisafrikkalaiset ja arabialaiset ruoat, maut ja mausteet
ovat meillä arkipäivää ja kovin pidettyjä.


Tehkää tätä hyvät ihmiset jos edes pienessä määrin pidätte kebabista!
Ja tehkää ehdottomasti pitaleivät itse!
Lihaa marinoidaan yön yli,
joten se kannattaa huomioida valmisteluissa.

Tämä on NIIN raikas herkku.
Ainoa tulinen asia on harissa-tahna
ja sen määrää voi itse säädellä
tai jättää kokonaan pois. (No ei tietenkään voi jättää pois)

Tein harissan itse:

6 punaista tuoretta chiliä keitetään vedessä 10 min.
Halkaisemisen ja siementen poistamisen jälkeen
jäähtyneet chilit pyöräytetään tehosekoittimessa
valkoviinietikan (1 rkl), rypsiöljyn (½ dl) ja suolan (1 tl) kanssa.

Lihan marinadi on aivan huikea kardemummineen, neilikkoineen, kaneleineen...
Kaikki oli helppotekoista vaikka työvaiheita on paljon.




Sanat eivät riitä kuvaamaan makunautintoa!

Kuvat otettu Lumia 830:llä.

4 kommenttia:

  1. Eksottiista, mutta ainakin hyvän näköistä ja varmaan myös -makuista ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiken vaivan arvoista. Jäätävän hyvää tai tässä tapauksessa kuumottavan hyvää :)

      Poista
  2. Tuo oli mukavaa vaihtelua peruspöperöihin mitä yleensä tekee :) Täytyis enemmän harrastaa täysin uusia tuttavuuksia ruokamaailmassa.

    t. ulpu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin täytyisi! Mulla on jonossa muutama ruokalaji odottamassa inspiraatiota...

      Poista