lauantai 6. syyskuuta 2014

Maakunnan satoa

Ah ihana elonkorjuun aika!
Turut ja torit ovat täynnänsä kasvimaan aarteita
ja mullassa muhineita herkkuja.
Joensuussa oli kaksipäiväinen Sadonkorjuutapahtuma,
jonka parasta antia oli ehdottomasti paikallisten peltojen tuotteet.
Ostimme reilusti ihania juureksia ja kasviksia.
Tulevina päivinä blenderi laulaa
ja uuni huutaa :)
Palsternakasta tehdään aivan varmasti
pyreetä lindströminpihvien seuraksi.
Jos ette ole vielä tehneet pyreitä,
suosittelen lämpimästi!
Esim. kukkakaalipyre on herkullinen ja kevyt vaihtoehto perunamuusille.




Tein kasviskuville muutamia käsittelyjä ihan kokeilumielessä.
Käytin erilaisia suotimia
saadakseni vähän retroa fiilistä kuviin.

10 kommenttia:

  1. Mitteepä laitat palsternakkapyreeseen? Sitä tulee kyllä käytetty aivan liian vähän ruoanlaitossa, paitsi keitoissa.. Pitäisköhän täälläkin suunnata turuille ja toreille metsästämään paikallisia multaporkkanoita ja ties ja mitä.. Hmhm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, vettä, p.nakkaa ja suoloja, ehkä yksi peruna. Soseutusvaiheessa kermaa, voita ja mahdollisesti vähän parmesania. Ei voi mennä pieleen :) ja ei kun kohti maalaismarkkinoita!

      Poista
  2. Tamperelainen ei voi lähteä turuille, toreille kylläkin, esim. Tammelan- tahi Laukontoreille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tapauksessa voi, että se tamperelainen kerää siinä Laukontorilla porukan ja yhdessä tuumin lähtevät turuille. Sanotaan siinä suunnilleen Pöytyän paikkeilla alkavat porukassa hypätä tasajalkaa tasatahtiin tavoitteenaan irroittaa Turku mantereesta. Se on ehkä ainoa syy tamperelaisen suunnistaa lounaaseen. Aika pitkälti huumoria :D

      Poista
  3. Kivoja kasvikorikuvia, ihan tulee koulukirja mieleen :) Pyreet on kyllä meidän perheessä outoa ruokaa, pitäisi ehkä kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Kun nyt mainitsit, niin mullekin tuli koulukirja mieleen ton ekan kuvan teksteistä. Mua vähän huvittaa nää gastronomiset käsitteet ja termit. Pyree on lopulta aika lähellä muusia tai sosetta. Hienommaksi vaan ajettu. Samat ainesosat kumminkin - voilla ja kermalla tulee hyvää :)

      Poista
    2. Juu, miltei minkä tahansa ruuan saa paremmaksi voilla ja kermalla. Eikä yhtään kaloria näy :)

      Poista
  4. Oltiin samoilla markkinoilla samana päivänä äitiliinini kanssa, vaan eipä törmätty. Syötiin tietenkin myös outokumpulaista jätskiä ihan vain kotiseuturakkaudesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Garbologi! Hyvä valinta tuo jäätelö. Sitä syö ihan mistä syystä tahansa ja vaikkei olisi mitään syytäkään. Nam, nam!

      Poista