maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pissaladière

Kyseessä on ranskalainen sipulipiiras.
Leivonnaisen kiva nimi tulee latinan kalaa tarkoittavasta sanasta piscis
ja suolaa tarkoittavasta sanasta salis.
Molemmat maistuvat piirakassa voimakkaasti.
Aineet eivät ole kalliit eivätkä moninaiset.



Olimme ostaneet itsellemme makutuliaisiksi Tampereelta aitoja sardelleja.
Etsimme niille arvoistaan reseptiä.


Jos rakastaa sipulia, kalaa ja oliiveja sekä suolan makua,
on piirakkaa pakko kokeilla.

Idea on, että valtavaa määrää sipulia mausteineen
haudutellaan tunnin verran aivan pehmeäksi.


Vertailimme netistä löytyviä ohjeita (tässä yksi ja tässä toinen) keskenään
ja päädyimme hiivataikinan sijaan tekemään muropohjan.
Tosi helppo ja nopea tehdä
ja aivan älyttömän helppo kaulia.
Pöydälle kannattaa levittää märkä keittiöpyyhe,
jonka päälle asettelee leivinpaperin ja taikinamöykyn.
Sitten vain kaulimaan ja ½ cm:n paksuinen pohja on valmis tuota pikaa.


Pohjan päälle kaadetaan sipulitäyte,
sen päälle tasaisesti sardellit ja oliivit
ja koko komeus uuniin.


Muuta ei tarvita kuin lasi hyvää viiniä.

Muropohjan rapeus, sipulitäytteen pehmeys ja makeus
yhdistettynä sardellien ja oliivien suolaisuuteen on hieno makuyhdistelmä.


4 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia! Millähän nuo oliivit vois korvata, ne ei ole mun juttu... muuten mielenkiintoinen piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi. Oliivithan voi jättää pois. Jos tykkää sipulista, niin tämä on unelmaherkku :)

      Poista
  2. Oi onpas taas makuhermoja herättäviä kuvajaisia :) Taisi olla herkullista piirasta..

    VastaaPoista