lauantai 28. joulukuuta 2013

Tampere joulukuussa osa 1, Ravinteli Bertha

Olemme aivan tiemme alussa
mitä tulee illallistamiseen Suomen 50:ssä parhaassa ravintolassa.
Lomallamme otimme kohteeksi
synnyinkaupungissamme Tampereella sijaitsevan
Ravinteli Berthan, joka on sijalla 9.

Täällä Pohjois-Karjalassa ei ole yhtään ravintolaa
em. listalla.
Kuopiosta löytyy kaksi, Oulusta yksi.
Loput ovatkin sitten Etelä- ja Keski-Suomessa.

Bertha oli super-kokemus.
Palvelu todella ystävällistä ja huippuluokkaa.
Ja se ruoka!!!
Ei löydy sanoja kuvailemaan niitä hienostuneita makuja.
Berthan filosofiaa on valita juomat ja kehittää niiden ympärille ruoat.
"Sanotaan, että juomat täydentävät ruokalistaa. 
Meillä juomia ei ole jätetty sivurooliin,
vaan ne itseasiassa ohjaavat listan suunnittelua." (sanotaan Berthan sivuilla)
Brie-juusto ja sille valittu portviini oli huikea yhdistelmä.
Todellakin on niin, ettei juusto kaipaa hilloketta,
kun hilloke voi olla myös nestemäisessä muodossa :)

Paljon kiitoksia Berthalle!

Tässä kuvia maistiaisiksi :)


Alkuruoka

Ensimmäinen pääruoka
Toinen pääruoka
Jälkiruoka
Tyylikkäästi tarjottu jälkiruokakahvi

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia, mutta minua jäi vaivaamaan tuo toinen pääruoka ja jälkiruoka, mitä ne oikein olivat? Kuvat oli mielenkiintoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen pääruoka on n. 2 vrk kypsytettyä possua ja ravintolan näkemys porkkanalaatikosta, lisäksi ruusukaalia ja joko porkkanasta tai lantusta tehty kastike alla tai pyre. Valitettavasti en muista ja ravintolan menussa ilmoitetaan hauskalla tavalla vain pääraaka-aineet. Jälkkärissä on alla mallasmururuja, joilla on tietenkin joku hieno nimi ja valmistustapa, mallasvaahtoa, lanttujäätelöä ja suklaabrownien tapainen leivonnainen. Kokonaisuus oli todella hyvä :)

      Poista
    2. Lanttujäätelöä? Oikeasti?

      Poista
    3. Kyllä :) Lanttujäätelö oli tosi herkullista yhdistettynä jälkiruoan muihin makuihin ja jälkiruokaviiniin. Boulevard Socialissa söimme fenkolijäätelöä, joka sekin oli herkkua.

      Poista