sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Kun herkuttelu karkasi käsistä

Tämä postaus sai alkunsa siitä,
kun jääkaapissa oli kilo ribsejä.
Myös siitä, kun eilen harmittelin laiskuuttani valokuvata
ja siitä, kun laskiaispullahimo sai yliotteen.

Mies aloitti ribsien valmistuksen jo aamulla.
Hän laittoi lihat uunipannulle, kaatoi päälle vettä,
peitti vuoan tiiviisti foliolla
ja pani ribsit kypsymään uuniin 110 asteeseen n. 6 tunniksi.
Lihat olivat valmiissa
oikein hyvässä yrtti-valkosipulimarinadissa.

Alkuasetelma


Kuuden tunnin jälkeen
näyttää tältä:
lihat irtoavat luista ja ovat suussa sulavan pehmeitä

Tämän jälkeen mies grillaa lihoihin tummemman ja rapsakan pinnan.
Yleensä hän tekee sen grillissä,
mutta näin talvella tyytyi uunin grillivastukseen.
Ribsit ovat nyt valmiita tarjottaviksi.
Lisukkeena meillä oli tällä kertaa peruna-porkkana-bataattisosetta,
keitettyä parskaalia sekä majoneesia ja yrttiöljyä.

Maistuis varmaan sullekin :)


Entäs se laskiaispullahimo?
Tein 2,5 desin sämpylä- ja pullataikinat.
Ihan vaan tuollaiset pienet taikinat,
ettei täysin karkaile käsistä tuo pullan täyttäminen ja syöminen.


Rukiiset terveyssämpylät :)


Loppuhuipennus!

3 kommenttia:

  1. Juu, maistuis varmaan mullekin :) Herkullisia kuvia.

    VastaaPoista
  2. Uijjuij! Maistuis kyl mullekin! Syötävän hyviä kuvia. Juurikin eilen himoitsin laskiaispullia mutta laiskuuksissani en töiden jälkeen alkanu niitä väsätä ja kaupassakin ne näyttivät aivan näivettyneiltä, joten jäipä ostamatta ja tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten niihin voi niin tulla himo? Varmaankin siksi, että niitä näkyy leipomoissa ja kaupoissa ja onhan ne hyviä, ei voi kieltää :)

      Poista