tiistai 3. heinäkuuta 2012

Bon appetit!

Mökille kuuluu herkuttelu.
Ehdottomasti!
Kevään reissullamme söimme parsaa ja loimutettua lohta.
Lohi loimutetaan rauhallisesti vesi kielellä odottaen.

Viikonloppuna vietimme kesäkeittiön avajaisia.
Sukulaismiehelle kiitos kesäkeittiöstä :)
Kukaan ei malttanut pysyä sieltä poissa - tiskaaminenkin oli silkka nautinto.
Avajaismenu koostui blineistä, muikunmädistä, smetanasta, sipulista, suolakurkusta ja samppanjasta.
Pääruokana oman järven siikaa jalostettuna savusiikapastaksi ja juomana Cava.
Jälkiruoaksi - ei enempää eikä vähempää kuin tietenkin muurinpohjalätyt,
vaniljavaahto ja lukuisat marjahöystöt.
Bon appetit!

lähtötilanne: parsojen ympäri pekonia tai ilmakuivattua kinkkua ja grilliin
täydellisiä parsoja
maltillista grillaamista
herkkuannos valmiina: loimulohta, täysjyväspagettia ja grillattuja parsoja
blinit paistuvat kuohkean paksuiksi ja rasvaisen herkullisiksi
blini kaikilla herkuilla
juomaksi kuiva samppanja
tästä jalostuu savusiikapasta
se mitä juomasta on jäljellä

6 kommenttia:

  1. herkullisen näköistä! Kirppu odottaa kovin saavansa edes grilliMAKKARAA tämän kesän nimissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mökille! Siellä saa MYÖS makkaraa :)

      Poista
  2. Kylläpäs teillä onkin herkut ja niistä hyvät kuvat. Mekin saatiin loimulohta viime viikonloppuna, kun porukalla tehtiin. Nuo parsat kääreessä näyttivät todella mainioilta, pitäisi joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ruoanlaitto ja syöminen on mökkeilyn kohokohtia saunomisen ja uimisen lisäksi.

      Poista
  3. Upea avajaismenu, kera herkullisten kuvien!
    Toivon lisää kesäisiä herkkuhetkiä uudelle ruokakeitaallenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vikki :) Molempia - sekä ruokia että kuvia - tulee varmasti jatkossakin.

      Poista